Doorgaan naar hoofdcontent

De moskeemannetjes

Angst voor de islam.


Op een zaterdagochtend als vandaag, wanneer er even geen verplichtingen zijn vanwege voetbal verdiep ik me graag in onderwerpen die voor mij relatief onbekend zijn. Via de site van NPO uitzending gemist kwam ik uit bij een documentaire genaamd; " De moskeemannetjes ". De titel wekte mijn interesse waardoor ik besloot te gaan kijken. Een programmamaker van de publieke omroep heeft zich een tijdlang gemengd in een gemeenschap rondom een moskee in Roosendaal. Zowel de islamitische inwoners als de Hollandse inwoners van het Brabantse stadje werden aan het woord gelaten, met als doel in beeld te brengen hoe er over elkaar werd gedacht. Kaaskoppen versus Moskeemannetjes. De opening van de documentaire deed me op z'n zachtst gezegd verbazen. Een stel van rond de 70 jaar, zittend in hun huis gaf hun mening over de komst van een moskee in de achtertuin. Lang hadden ze geprobeerd via verschillende procedures de bouw tegen te gaan. Argument? Waardevermindering van hun huis! 

Hoe is het mogelijk dat anno 2017 een huis in ons kikkerlandje minder waard wordt door de komst van een moskee!? Als je hier goed over nadenkt is dit toch eigenlijk te gek voor woorden. Waarom heeft de gemiddelde Nederlander zo'n slecht beeld over een geloof genaamd Islam? Voor veel mensen is het een totaal onbekend geloof wat in een zeer slecht daglicht wordt gezet door een aantal idioten die met als aftap de wedstrijd tegen het westen zijn begonnen door 2 vliegtuigen in het World Trade center te boren. Door deze gebeurtenis zagen geradicaliseerde moslims dat het relatief eenvoudig was om met een aanslag in een menigte mensen de stuipen op het lijf te jagen. Na het World Trade center volgden Madrid, Parijs, Nice enzovoort. Iedere aanslag werd vervolgens gelijk opgeëist door Al Qaida of IS. Door de lone wolfs is het wind op de molen voor deze moslimfundamentalistische organisaties. Een aanslag opeisen is zeer eenvoudig, de daders kunnen dit nooit ontkrachten noch bevestigen na de gebeurtenis. Mede door deze gruwelijkheden worden complete groepen buiten gesloten in ons land uit pure angst door de uitgelichte aanslagen in Europa. Iedere burger met een anders dan standaard uiterlijk, bijvoorbeeld man met baard of vrouw met hoofddoek wordt met argusogen bekeken en het liefst gemeden.

Mensen word wakker! Deze aanslagplegers zijn eenlingen die gehersenspoeld zijn door gebeurtenissen in eigen land. Hoe zou jij naar het Westen kijken als je bent opgegroeid in Raqqa of Mosul waar je dagelijks de bommen om de oren vliegen. Hoe zij jij naar het Westen kijken als je 8 jaar lang met je ouders in een kelder hebt geleefd uit angst voor bommen? Hoe zou jij naar het Westen kijken als je op een dag uit de kelder stapt en je broertje, zusje, pap of mam als een schilderij aan de muur ziet hangen, deze keer dodelijk getroffen? Wanneer je zo bent opgegroeid is het onmogelijk te geloven dat er nog mensen op de wereld zijn die het wel goed met je voor hebben. Als het al lukt te ontkomen aan de conflictgebieden ben je getraumatiseerd voor het leven. Midden in de nacht rechtop in je bed zitten, kletsnat van het zweet omdat je de vreselijke beelden weer voorbij zag komen in een boze droom. Juist dit zijn de mensen die hun eigen leven willen opeisen uit naam van Allah en zorgen er voor dat alle moslims weg worden gezet als gevaarlijke fundamentalisten. Laat deze gebeurtenissen alsjeblieft niet lijdend zijn voor jouw kijk op de wereld en geef ieder individu een gelijke kans. Pas als het tegendeel is bewezen mag je oordelen. 

Reacties

Populaire posts van deze blog

Tribune bouw

Tribune
Het assortiment van SKWshop is zeer uitgebreid, voor veel producten op het gebied van sport, straat en recreatie kunt u bij ons terecht. In dit blog laat ik een paradepaardje naar voren komen. Namelijk onze tribunes. Gelijk van het begin af aan hebben we dit aangeboden. Alleen tussen het verkopen van een parkbank of een tribune zit nogal wat verschil. Geregeld krijgen we hier aanvragen voor maar voor iedere club is het een forse investering. Wanneer het idee ontstaat om dit te realiseren op een sportpark ga je niet over 1 nacht ijs. In november 2015 kregen we een aanvraag voor een tribune van atletiek vereniging THOR uit Roosendaal. Na het versturen van de offerte en vervolgens mail contact over en weer bleek dat de aanvraag serieus was en dat THOR er serieus oren naar had om met ons in zee te gaan. Een afspraak bij de club was het gevolg, er kwam een gesprek met het bestuur om te bespreken wat de mogelijkheden en voorwaarden wederzijds waren. Uiteindelijk kwamen we tot overe…

Kantoorunit kopen

Kantoorunits
Vrij nieuw in het assortiment van SKWshop zijn de kantoorunits. Deze zijn verkrijgbaar in volledig gelast constructies alsook demontabele units. Onderstaand worden een drietal mogelijkheden omschreven zodat u een duidelijk beeld krijgt van de mogelijkheden. Alle kantoorunits die bij ons verkrijgbaar zijn worden geproduceerd na opdracht, compleet naar wens van de klant.

Mobiele kantoorunit SMART Dit model unit is de ideale oplossing voor bedrijven en instelling waar het demontabel moet zijn. De kantoorunit wordt door uzelf samengesteld door een keuze te maken uit de verschillende modellen panelen. Deze hebben allen een vaste afmeting van een meter breed waardoor dit model onbeperkt is uit te breiden. Voor de afwerking van ieder paneel kan een keuze worden gemaakt uit onderstaande opties. Compleet gesloten paneelPaneel met de onderste helft gesloten, boven een dicht raamOnderste helft gesloten, bovenkant een kiepraam of schuifraamVolledig glaspaneel.Deurpaneel volledig gesl…

Overdekte fietsenstalling kopen?

Overdekte fietsenstalling
Het assortiment van SKWshop is zeer breed, vandaar dat we in een blog altijd een paar producten belichten waarvan wij vinden dat het extra aandacht verdient. Het doel is om door middel van zoekwoorden de positie in Google te verhogen. Deze keer beschrijf ik een aantal fietsenstallingen die de moeite waard zijn om te promoten. Dus bent u geïnteresseerd in en fietsoverkapping? Lees dan zeker verder. 
Fietsoverkapping Karin
De fietsenstalling Karin is een prima instapmodel wanneer u overweegt een overkapping aan te schaffen. Deze overkapping wordt geleverd in twee afmetingen en is onbeperkt uit te breiden met los te verkrijgen aanbouwdelen. Het standaard model is voorzien van een geraamte en golfplaten dak. Als extra optie kunt u kiezen om dit model te voorzien van een achterwand en eventueel zijwanden. De poten zijn voorzien van aangelast voetplaten waardoor deze makkelijk gemonteerd kan worden op het maaiveld.
Onderstaand de standaard verkrijgbare afmetingen: …