Doorgaan naar hoofdcontent

Je bent oké

Sinds anderhalf jaar ben ik jeugdtrainer in het voetbal. Vorig seizoen trainde ik jongens van 11 en 12 jaar, dit seizoen pubers van 13 t/m 15 jaar. Laten we zeggen dat het dit seizoen een divers elftal is in heel veel opzichten. Juist dat maakt het ook ontzettend leuk en uitdagend, wekelijks moet je weer een weg vinden om bij de jongens de juiste snaar te raken zodat ze gemotiveerd blijven. Vorig seizoen ging dat uitstekend maar bij de leeftijdscategorie die ik nu train ligt dat toch net even anders. De basisschool is verruild voor de middelbare school, Playmobiel ligt op zolder om zodoende meer tijd door te kunnen brengen met de meiden. Kortom er gebeurt nogal wat, zowel mentaal als lichamelijk in deze fase van het leven, dit vraagt empathie, een luisterend oor maar ook duidelijke kaders.

Twee weken terug liep ik na de training met een jongen het veld af richting de kleedkamers. Het begin van het seizoen had hij het nogal lastig, hij had vooral moeite met luisteren en opdrachten uitvoeren. Naarmate het seizoen vordert gaat het met sprongen vooruit, ik vond het dan ook tijd voor een compliment. Terloops zei ik tegen hem dat ik vond dat hij goed had getraind en dat het de laatste weken fijn is om hem in de groep te hebben. Hierop was zijn antwoord; " zal wel, ik word toch nooit Christiano Ronaldo ". Ik ging hier niet op in maar vroeg hem wat zijn beste vak op school was. Hij keek me verdwaasd en met grote ogen aan omdat ik volgens hem zomaar van onderwerp veranderde. Hij besloot toch te antwoorden en zei; " wiskunde ". Daarop vroeg ik hem of hij net zo goed in wiskunde is als Albert Einstein. Uiteraard moest hij mijn vraag negatief beantwoorden.

En dat is nou precies wat ik onder de aandacht wil brengen. Kinderen, pubers en jong volwassenen zijn opgegroeid met internet en de bijbehorende social media. Het levert ontzettend veel positieve verandering op, de wereld ligt immers iedere minuut van de dag aan je voeten. Hierdoor is het met een beetje moeite mogelijk om je kennis te verbreden, een slimmer mens te worden. Maar vooral voor pubers kan het heel verwarrend zijn wat grote onzekerheid over het eigen zijn als gevolg heeft. Op Facebook, Instagram en Snapchat volgen ze hun idolen en zien ze constant verbeterde versie van zichzelf voorbij komen, althans dat denken ze. Dit proberen ze te compenseren door over iedere post een filter te gooien en het zodoende allemaal mooier te doen lijken dan het in werkelijkheid is. Op deze manier proberen de pubers hun sterren zo dicht mogelijk te benaderen, maar tot hun grote teleurstelling zal het ze nooit lukken want ieder individu is uniek. Door de perfectie die ze constant voorbij zien komen word hun eigenwaarde beetje bij beetje aangetast omdat ze dit zelf niet kunnen belichamen. Mijn advies aan alle puber is; laat het los! Durf jezelf te zijn door je te kleden zoals jij graag wil, durf je mening te geven met een eigen kritische blik, wees jezelf en draag het vooral uit. Als je je dagelijks voor doet als iemand die je zelf eigenlijk helemaal niet bent kom je steeds verder van jezelf af te staan waardoor je uiteindelijk zélf niet eens meer weet wie je nou echt bent. Ook zul je in het dagelijks leven steeds weer door de mand vallen, je presenteert online een heel ander beeld van jezelf waardoor mensen je in real life helemaal niet of gedeeltelijk zullen herkennen. En juist door puur te zijn ben jij uniek en zul je uiteindelijk veel meer gewaardeerd worden, door jezelf maar ook je omgeving. Je bent mooi zoals je bent!

Van Christiano Ronaldo en Albert Einstein is er maar één, je kan niet worden als zij, maar zij ook zeker niet zoals jij. Wanneer je iedere dag tevreden in de spiegel kunt kijken omdat je weet dat je een goed hart hebt, je naar eer en geweten handelt ben je oké. Je ouders zullen trots op je zijn en voor vrienden is het fijn om je in de omgeving te hebben omdat ze op je kunnen rekenen en op je kunnen vertrouwen. Juist als je gewoon jezelf blijft is er ook van jouw persoon maar één, één om mega trots op te zijn.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Tribune bouw

Tribune
Het assortiment van SKWshop is zeer uitgebreid, voor veel producten op het gebied van sport, straat en recreatie kunt u bij ons terecht. In dit blog laat ik een paradepaardje naar voren komen. Namelijk onze tribunes. Gelijk van het begin af aan hebben we dit aangeboden. Alleen tussen het verkopen van een parkbank of een tribune zit nogal wat verschil. Geregeld krijgen we hier aanvragen voor maar voor iedere club is het een forse investering. Wanneer het idee ontstaat om dit te realiseren op een sportpark ga je niet over 1 nacht ijs. In november 2015 kregen we een aanvraag voor een tribune van atletiek vereniging THOR uit Roosendaal. Na het versturen van de offerte en vervolgens mail contact over en weer bleek dat de aanvraag serieus was en dat THOR er serieus oren naar had om met ons in zee te gaan. Een afspraak bij de club was het gevolg, er kwam een gesprek met het bestuur om te bespreken wat de mogelijkheden en voorwaarden wederzijds waren. Uiteindelijk kwamen we tot overe…

Kantoorunit kopen

Kantoorunits
Vrij nieuw in het assortiment van SKWshop zijn de kantoorunits. Deze zijn verkrijgbaar in volledig gelast constructies alsook demontabele units. Onderstaand worden een drietal mogelijkheden omschreven zodat u een duidelijk beeld krijgt van de mogelijkheden. Alle kantoorunits die bij ons verkrijgbaar zijn worden geproduceerd na opdracht, compleet naar wens van de klant.

Mobiele kantoorunit SMART Dit model unit is de ideale oplossing voor bedrijven en instelling waar het demontabel moet zijn. De kantoorunit wordt door uzelf samengesteld door een keuze te maken uit de verschillende modellen panelen. Deze hebben allen een vaste afmeting van een meter breed waardoor dit model onbeperkt is uit te breiden. Voor de afwerking van ieder paneel kan een keuze worden gemaakt uit onderstaande opties. Compleet gesloten paneelPaneel met de onderste helft gesloten, boven een dicht raamOnderste helft gesloten, bovenkant een kiepraam of schuifraamVolledig glaspaneel.Deurpaneel volledig gesl…

Overdekte fietsenstalling kopen?

Overdekte fietsenstalling
Het assortiment van SKWshop is zeer breed, vandaar dat we in een blog altijd een paar producten belichten waarvan wij vinden dat het extra aandacht verdient. Het doel is om door middel van zoekwoorden de positie in Google te verhogen. Deze keer beschrijf ik een aantal fietsenstallingen die de moeite waard zijn om te promoten. Dus bent u geïnteresseerd in en fietsoverkapping? Lees dan zeker verder. 
Fietsoverkapping Karin
De fietsenstalling Karin is een prima instapmodel wanneer u overweegt een overkapping aan te schaffen. Deze overkapping wordt geleverd in twee afmetingen en is onbeperkt uit te breiden met los te verkrijgen aanbouwdelen. Het standaard model is voorzien van een geraamte en golfplaten dak. Als extra optie kunt u kiezen om dit model te voorzien van een achterwand en eventueel zijwanden. De poten zijn voorzien van aangelast voetplaten waardoor deze makkelijk gemonteerd kan worden op het maaiveld.
Onderstaand de standaard verkrijgbare afmetingen: …