Doorgaan naar hoofdcontent

Toenemende leegstand een probleem?

Het is momenteel een hot item. Grote traditionele bedrijven die ter ziele gaan, veelal door de opkomst van het internet. Neem V&D, een iedere die dit leest is er groot mee geworden en heeft er ongetwijfeld herinneringen aan. Jaren terug was het een bedrijf met aanzien, een uitgebreid assortiment en een vertrouwd concept. Helaas hebben ze in de loop van de tijd de slag gemist door niet met de tijd mee te gaan en vast te houden aan oude vertrouwde gewoontes. Het concept waar ze groot mee zijn geworden is niet hip meer, voor een aanbod met doorsnee artikelen die, voor Jan Modaal prima te betalen zijn is men geen hulp meer nodig.

                              

Functionaliteit, snelheid en een scherpe prijs is wat de economie wil.
En als dat bij de standaard winkels enkele euro's duurder is dan via het internet, dan is de keuze snel gemaakt. Heerlijk thuis op de bank shoppen en ook nog eens goedkoper, voor 22u besteld de volgende dag in huis. Niet meer van winkel naar winkel sjouwen, of teleurgesteld naar huis vanwege een uitverkocht product. De grote bedrijven die zeer lange tijd het straatbeeld hebben bepaald in het centrum van de stad, zijn overbodig geworden door de komst van het internet. Het heeft even geduurd omdat de consument vertrouwen moest krijgen in het nieuwe shoppen, maar het heeft definitief zijn doorbraak gemaakt en het lijkt niet meer te stoppen. Even waren mensen huiverig over de betrouwbaarheid en deed men schoorvoetend een kleine aankoop. Nu de drempel weg is en veel websites een keurmerk of veiligheid certificaat lijken mensen niet meer bang te zijn om grote aankopen te doen. Bij het bedrijf waar ik zelf werkzaam ben gaan er dagelijks producten als pannakooien en rookoverkappingen over de digitale toonbank.

                                          

Nu hoor je veel mensen die zich zorgen maken over de werknemers die thuis zijn gekomen door het sluiten van fysieke winkels. En natuurlijk is dit zeer vervelend maar er staan ontzettend veel banen tegenover, de nieuwe banen. Achter de schermen werken massa's mensen bij de internetwinkels, van inpakkers tot hoog opgeleide techneuten die websites bouwen en beheren. Het is wennen maar per saldo zullen er niet veel banen verdwijnen, het is alleen minder zichtbaar.

Even schakelen, maar het gemak van het internet is minstens zoveel waard als de service in de traditionele winkels van weleer.

Een digitale groet,
Angelo Koops.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Tribune bouw

Tribune
Het assortiment van SKWshop is zeer uitgebreid, voor veel producten op het gebied van sport, straat en recreatie kunt u bij ons terecht. In dit blog laat ik een paradepaardje naar voren komen. Namelijk onze tribunes. Gelijk van het begin af aan hebben we dit aangeboden. Alleen tussen het verkopen van een parkbank of een tribune zit nogal wat verschil. Geregeld krijgen we hier aanvragen voor maar voor iedere club is het een forse investering. Wanneer het idee ontstaat om dit te realiseren op een sportpark ga je niet over 1 nacht ijs. In november 2015 kregen we een aanvraag voor een tribune van atletiek vereniging THOR uit Roosendaal. Na het versturen van de offerte en vervolgens mail contact over en weer bleek dat de aanvraag serieus was en dat THOR er serieus oren naar had om met ons in zee te gaan. Een afspraak bij de club was het gevolg, er kwam een gesprek met het bestuur om te bespreken wat de mogelijkheden en voorwaarden wederzijds waren. Uiteindelijk kwamen we tot overe…

Kantoorunit kopen

Kantoorunits
Vrij nieuw in het assortiment van SKWshop zijn de kantoorunits. Deze zijn verkrijgbaar in volledig gelast constructies alsook demontabele units. Onderstaand worden een drietal mogelijkheden omschreven zodat u een duidelijk beeld krijgt van de mogelijkheden. Alle kantoorunits die bij ons verkrijgbaar zijn worden geproduceerd na opdracht, compleet naar wens van de klant.

Mobiele kantoorunit SMART Dit model unit is de ideale oplossing voor bedrijven en instelling waar het demontabel moet zijn. De kantoorunit wordt door uzelf samengesteld door een keuze te maken uit de verschillende modellen panelen. Deze hebben allen een vaste afmeting van een meter breed waardoor dit model onbeperkt is uit te breiden. Voor de afwerking van ieder paneel kan een keuze worden gemaakt uit onderstaande opties. Compleet gesloten paneelPaneel met de onderste helft gesloten, boven een dicht raamOnderste helft gesloten, bovenkant een kiepraam of schuifraamVolledig glaspaneel.Deurpaneel volledig gesl…

Overdekte fietsenstalling kopen?

Overdekte fietsenstalling
Het assortiment van SKWshop is zeer breed, vandaar dat we in een blog altijd een paar producten belichten waarvan wij vinden dat het extra aandacht verdient. Het doel is om door middel van zoekwoorden de positie in Google te verhogen. Deze keer beschrijf ik een aantal fietsenstallingen die de moeite waard zijn om te promoten. Dus bent u ge├»nteresseerd in en fietsoverkapping? Lees dan zeker verder. 
Fietsoverkapping Karin
De fietsenstalling Karin is een prima instapmodel wanneer u overweegt een overkapping aan te schaffen. Deze overkapping wordt geleverd in twee afmetingen en is onbeperkt uit te breiden met los te verkrijgen aanbouwdelen. Het standaard model is voorzien van een geraamte en golfplaten dak. Als extra optie kunt u kiezen om dit model te voorzien van een achterwand en eventueel zijwanden. De poten zijn voorzien van aangelast voetplaten waardoor deze makkelijk gemonteerd kan worden op het maaiveld.
Onderstaand de standaard verkrijgbare afmetingen: …