Doorgaan naar hoofdcontent

Mag de roker een eigen plek op het werk?Roken tijdens het werk, toestaan of niet?
Sinds de overheid is begonnen met op steeds meer plekken verbieden van roken, waar dan ook, is de discussie steeds heviger geworden.
Heeft een werknemer tijdens het werk recht om een sigaret te roken?
Mijns inziens heeft de werknemer daar recht op, mits dit niet meer tijd in beslag neemt dan de reguliere pauze, op een plek waar de niet roker er geen last van heeft. Door het verbieden van roken op de werkplek zie je op steeds meer terreinen rookoverkappingen ( rokersabri genoemd bij onze zuiderburen )verschijnen. Het heeft als voordeel dat niemand er last van heeft, het nadeel is echter dat het vaak afgelegen op het bedrijventerrein ligt waardoor er behoorlijke afstanden afgelegd moeten worden om het o zo fijne sigaretje te kunnen roken. 

Bovenstaand een overkapping met rokende werknemers

Is er dan geen enkele middenweg?
Ik moet u het antwoord schuldig blijven. Feit is wel dat de roker op lange termijn aanzienlijk minder productieve uren draait dan college-niet-roker. Wellicht is het verstandig om de roker vrij te laten in zijn keuze om wel of niet te roken maar dat de werkgever ter compensatie wel mag eisen dat er per dag een half uur langer wordt doorgebracht op de werkplek. Hierdoor ontstaan er uiteindelijk waarschijnlijk wel kampen waardoor de werknemers ongewild worden gesplitst.
Het blijft lastig totdat die ene oplossing van de overheid er is; het stoppen met verkopen van tabakswaren en verbieden dat er in het openbaar gerookt mag worden.

Tot zover.....

Angelo Koops
Salesmanager SKWshop

Reacties

Populaire posts van deze blog

Tribune bouw

Tribune
Het assortiment van SKWshop is zeer uitgebreid, voor veel producten op het gebied van sport, straat en recreatie kunt u bij ons terecht. In dit blog laat ik een paradepaardje naar voren komen. Namelijk onze tribunes. Gelijk van het begin af aan hebben we dit aangeboden. Alleen tussen het verkopen van een parkbank of een tribune zit nogal wat verschil. Geregeld krijgen we hier aanvragen voor maar voor iedere club is het een forse investering. Wanneer het idee ontstaat om dit te realiseren op een sportpark ga je niet over 1 nacht ijs. In november 2015 kregen we een aanvraag voor een tribune van atletiek vereniging THOR uit Roosendaal. Na het versturen van de offerte en vervolgens mail contact over en weer bleek dat de aanvraag serieus was en dat THOR er serieus oren naar had om met ons in zee te gaan. Een afspraak bij de club was het gevolg, er kwam een gesprek met het bestuur om te bespreken wat de mogelijkheden en voorwaarden wederzijds waren. Uiteindelijk kwamen we tot overe…

Kantoorunit kopen

Kantoorunits
Vrij nieuw in het assortiment van SKWshop zijn de kantoorunits. Deze zijn verkrijgbaar in volledig gelast constructies alsook demontabele units. Onderstaand worden een drietal mogelijkheden omschreven zodat u een duidelijk beeld krijgt van de mogelijkheden. Alle kantoorunits die bij ons verkrijgbaar zijn worden geproduceerd na opdracht, compleet naar wens van de klant.

Mobiele kantoorunit SMART Dit model unit is de ideale oplossing voor bedrijven en instelling waar het demontabel moet zijn. De kantoorunit wordt door uzelf samengesteld door een keuze te maken uit de verschillende modellen panelen. Deze hebben allen een vaste afmeting van een meter breed waardoor dit model onbeperkt is uit te breiden. Voor de afwerking van ieder paneel kan een keuze worden gemaakt uit onderstaande opties. Compleet gesloten paneelPaneel met de onderste helft gesloten, boven een dicht raamOnderste helft gesloten, bovenkant een kiepraam of schuifraamVolledig glaspaneel.Deurpaneel volledig gesl…

Overdekte fietsenstalling kopen?

Overdekte fietsenstalling
Het assortiment van SKWshop is zeer breed, vandaar dat we in een blog altijd een paar producten belichten waarvan wij vinden dat het extra aandacht verdient. Het doel is om door middel van zoekwoorden de positie in Google te verhogen. Deze keer beschrijf ik een aantal fietsenstallingen die de moeite waard zijn om te promoten. Dus bent u ge├»nteresseerd in en fietsoverkapping? Lees dan zeker verder. 
Fietsoverkapping Karin
De fietsenstalling Karin is een prima instapmodel wanneer u overweegt een overkapping aan te schaffen. Deze overkapping wordt geleverd in twee afmetingen en is onbeperkt uit te breiden met los te verkrijgen aanbouwdelen. Het standaard model is voorzien van een geraamte en golfplaten dak. Als extra optie kunt u kiezen om dit model te voorzien van een achterwand en eventueel zijwanden. De poten zijn voorzien van aangelast voetplaten waardoor deze makkelijk gemonteerd kan worden op het maaiveld.
Onderstaand de standaard verkrijgbare afmetingen: …