Doorgaan naar hoofdcontent

De verandering van het straatbeeld

De verandering

Het inrichten van de openbare ruimte eist tegenwoordig veel meer aandacht en tijd dan  20 jaar geleden. Decennia terug werden her en der een paar parkbanken geplaatst en de lokale bevolking was zo blij als een kind. Hoe anders is het anno 2015? Architecten, buiteninrichters, bestuurders openbare ruimte, natuurkundigen, ze worden massaal ingeschakeld wanneer er nieuwe ideeën bedacht of uitgewerkt moeten worden. Een simpele parkbank volstaat al lang niet meer, de meeste openbare ruimten worden ingericht met design outdoor meubelen om het beeld zo aangenaam mogelijk te maken. De bestuurders duikelen over elkaar heen om te zorgen dat het uiteindelijk hun idee is dat gepresenteerd wordt. Trots en fier kunnen ze zich weer bewegen in hun omgeving!

Het assortiment

Wanneer we kijken naar de beschikbare producten voor de buitenruimte kunnen we maar één ding concluderen; the sky is the limit. Niet alleen omdat de consument hier zoveel behoefte aan heeft, de regels die opgelegd worden door onze overheid zijn hier ook debet aan. Doordat er ( en zeer terecht ook ) op bijna geen enkele werkplek meer gerookt mag worden zien we de rookoverkappingen, rookpalen en dergelijke in bijna iedere openbare ruimte verschijnen. Van simpele houten schuilhokjes, tot overkappingen met enorme afmetingen, gemaakt in prachtige stijlen. Op de stations is de roker verplicht zich binnen een straal van 5 meter van de rookpaal te begeven om zo de schade aan de gezondheid van de mede-reiziger tot een minimum te beperken. Kortom talloze veranderingen in de maatschappij hebben er voor gezorgd dat we de openbare ruimte steeds innovatiever en milieuvriendelijker aankleden.
SKWShop biedt een ruim assortiment duurzame rookoverkappingen

De materialen

Milieuvriendelijk is een term die het goed doet in de markt en door vele mensen omarmd wordt. De tijd van vervuilen ligt al lang achter ons, producten behoren duurzaam te zijn en alle gebruikte materialen recyclebaar. Wanneer we de veranderingen allemaal eens op een rij zetten, vallen er veel dingen over te zeggen, zowel positief als negatief. Het kan bestempeld worden als betuttelend, aan de andere kant economisch en sociaal verantwoord. Dat laatste wint aan populariteit.
FSC gekeurde houtsoorten voor de parkbanken, de zittingen van een dug-out of de met milieuvriendelijk ge-coate verfsoorten voor anti parkeerpalen. Ze vinden vele malen gretiger aftrek dan schimmige producten waarvan de herkomst niet geheel duidelijk is.

Voor de afgebeelde parkbank klik op onderstaande link


Tot zover dit blog, in één van de volgende gaan we dieper in op een van de bovengenoemde materies.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Tribune bouw

Tribune
Het assortiment van SKWshop is zeer uitgebreid, voor veel producten op het gebied van sport, straat en recreatie kunt u bij ons terecht. In dit blog laat ik een paradepaardje naar voren komen. Namelijk onze tribunes. Gelijk van het begin af aan hebben we dit aangeboden. Alleen tussen het verkopen van een parkbank of een tribune zit nogal wat verschil. Geregeld krijgen we hier aanvragen voor maar voor iedere club is het een forse investering. Wanneer het idee ontstaat om dit te realiseren op een sportpark ga je niet over 1 nacht ijs. In november 2015 kregen we een aanvraag voor een tribune van atletiek vereniging THOR uit Roosendaal. Na het versturen van de offerte en vervolgens mail contact over en weer bleek dat de aanvraag serieus was en dat THOR er serieus oren naar had om met ons in zee te gaan. Een afspraak bij de club was het gevolg, er kwam een gesprek met het bestuur om te bespreken wat de mogelijkheden en voorwaarden wederzijds waren. Uiteindelijk kwamen we tot overe…

Kantoorunit kopen

Kantoorunits
Vrij nieuw in het assortiment van SKWshop zijn de kantoorunits. Deze zijn verkrijgbaar in volledig gelast constructies alsook demontabele units. Onderstaand worden een drietal mogelijkheden omschreven zodat u een duidelijk beeld krijgt van de mogelijkheden. Alle kantoorunits die bij ons verkrijgbaar zijn worden geproduceerd na opdracht, compleet naar wens van de klant.

Mobiele kantoorunit SMART Dit model unit is de ideale oplossing voor bedrijven en instelling waar het demontabel moet zijn. De kantoorunit wordt door uzelf samengesteld door een keuze te maken uit de verschillende modellen panelen. Deze hebben allen een vaste afmeting van een meter breed waardoor dit model onbeperkt is uit te breiden. Voor de afwerking van ieder paneel kan een keuze worden gemaakt uit onderstaande opties. Compleet gesloten paneelPaneel met de onderste helft gesloten, boven een dicht raamOnderste helft gesloten, bovenkant een kiepraam of schuifraamVolledig glaspaneel.Deurpaneel volledig gesl…

Overdekte fietsenstalling kopen?

Overdekte fietsenstalling
Het assortiment van SKWshop is zeer breed, vandaar dat we in een blog altijd een paar producten belichten waarvan wij vinden dat het extra aandacht verdient. Het doel is om door middel van zoekwoorden de positie in Google te verhogen. Deze keer beschrijf ik een aantal fietsenstallingen die de moeite waard zijn om te promoten. Dus bent u geïnteresseerd in en fietsoverkapping? Lees dan zeker verder. 
Fietsoverkapping Karin
De fietsenstalling Karin is een prima instapmodel wanneer u overweegt een overkapping aan te schaffen. Deze overkapping wordt geleverd in twee afmetingen en is onbeperkt uit te breiden met los te verkrijgen aanbouwdelen. Het standaard model is voorzien van een geraamte en golfplaten dak. Als extra optie kunt u kiezen om dit model te voorzien van een achterwand en eventueel zijwanden. De poten zijn voorzien van aangelast voetplaten waardoor deze makkelijk gemonteerd kan worden op het maaiveld.
Onderstaand de standaard verkrijgbare afmetingen: …