Doorgaan naar hoofdcontent

Een beetje bezorgd

Geachte heer Pechtold,

Ik als Nederlander ben een beetje bang

Een beetje bang omdat ik het gevoel heb dat we ons langzaam in een brandhaard beginnen te begeven dat Europa heet.

Een beetje bang omdat we in een Europa leven dat alsmaar grilliger wordt.

En echt niet alle mensen die moeite hebben met de vluchtelingenstroom zijn haatdragend meneer Pechtold.

Onze grootouders en overgrootouders hebben 70 jaar geleden gruwelijkheden moeten doorstaan.

Wij als kinderen en kleinkinderen hebben dit mee gekregen, er is ons wel eens verteld welke tragedies ze hebben mee gemaakt.

Ze hebben ons vast niet alles verteld want bij velen zat het te diep om het achterste van de tong te laten zien.

We hebben mee gekregen dat we moeten staan voor onze rechten, vrijheid en emancipatie, dat zit diepgeworteld, dat willen we niet kwijt.

De vreselijke dingen die destijds gebeurden, werden aangewakkerd door een persoon die vond dat bepaalde bevolkingsgroepen niet thuis hoorden in de omgeving waarin hij leefde.

Door de verhalen zijn we bang geworden om bevolkingsgroepen die een andere gedachtegang hebben dan wij, nog  weer toe te laten meneer Pechtold.

Dat wil derhalve niet zeggen dat we haatdragend zijn, maar we zijn ze blij dat de rust in ons land is wedergekeerd en dat we in harmonie kunnen samenleven.

Door het onbekende wat ons land binnen dringt worden we weer een beetje ongerust.

Bang dat we onze vrijheid moeten opgeven omdat er mensen zijn die niet kunnen leven met het idee dat we niet dezelfde ideologie omarmen.

Die willen dat wij deel uitmaken van de samenleving die zij voor ogen hebben.

Misschien meneer Pechtold is dat juist wel de reden van de toenemende populariteit van een partij als de PVV.

En lang niet iedereen die overstapt van uw partij, naar een partij als de PVV wil een bevolkingsgroep uitsluiten, laat staan verbannen.

Maar we zijn een beetje bang voor het onbekende, en we vinden het een prettig gevoel dat we daarin niet alleen staan, dat we onze zorgen kunnen uitspreken, zonder per se extreem te zijn.

Als u meneer Pechtold, alle negatieve feiten en argumenten ten aanzien van de vluchtelingen kan ontkrachten, dan heeft u in de peilingen van december misschien wel 37 zetels.

Als u ons kan overtuigen dat we nergens bang voor hoeven te zijn.

Want we willen niet dat bevolkingsgroepen tegenover elkaar komen te staan, we willen alleen maar vrede in veiligheid.

Een omgeving waarin iedereen gelijk is, mannen en vrouwen, ouderen en kinderen, gelovigen en niet gelovigen.

Een samenleving waarin iedereen mag geloven wat hij of zij wil, maar wel levend met de waarden en normen die we gewend zijn in ons mooie landje.

Een bezorgde groet,

Angelo Koops

Reacties

  1. Ben wel een beetje bezorgd over jou, dat je een beetje naïef bent.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Mooi stukje! Publiciteit via Geenstijl.

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Pupillenvoetbal op de schop

Nieuwe wedstrijdvormen
Dit seizoen is het eerste seizoen dat ik actief ben als jeugdtrainer, dit zal ook gelijk het laatste seizoen zijn met de traditionele indeling voor de jeugd. Waar het vroeger F tm A junioren waren is het inmiddels al JO 9 ( voorheen F junioren ) tm JO 19 ( voorheen A junioren ). Vanaf volgend seizoen gaat dat nogmaals veranderen, vanaf dan krijgt ieder levensjaar, vanaf hun 5de tot de12de een aparte wedstrijdvorm. Daar waar de "specialisten" van de KNVB lyrisch zijn ben ik vooral sceptisch. Volgens het nieuwe model krijgen kinderen volgens de werkgroep meer balbezit en kunnen zo vaker scoren
De allerkleinsten, jeugd onder de 6 jaar beginnen met een spelvorm van 2 tegen 2. Hebben ze er wel over nagedacht wat er gebeurt als topspeler van team A tegen Pietertje van team B speelt in deze vorm? Pietertje krijgt helemaal geen balbezit en binnen 10 minuten 15 doelpunten om de oren. Gevolg; Pietertje zit binnen de kortste keren huilend aan de zijlijn en hangt…

Tribune bouw

Tribune
Het assortiment van SKWshop is zeer uitgebreid, voor veel producten op het gebied van sport, straat en recreatie kunt u bij ons terecht. In dit blog laat ik een paradepaardje naar voren komen. Namelijk onze tribunes. Gelijk van het begin af aan hebben we dit aangeboden. Alleen tussen het verkopen van een parkbank of een tribune zit nogal wat verschil. Geregeld krijgen we hier aanvragen voor maar voor iedere club is het een forse investering. Wanneer het idee ontstaat om dit te realiseren op een sportpark ga je niet over 1 nacht ijs. In november 2015 kregen we een aanvraag voor een tribune van atletiek vereniging THOR uit Roosendaal. Na het versturen van de offerte en vervolgens mail contact over en weer bleek dat de aanvraag serieus was en dat THOR er serieus oren naar had om met ons in zee te gaan. Een afspraak bij de club was het gevolg, er kwam een gesprek met het bestuur om te bespreken wat de mogelijkheden en voorwaarden wederzijds waren. Uiteindelijk kwamen we tot overe…

Rookabri kopen

Rookoverkappingen
Deze ronde laat ik u kennis maken met rookoverkappingen uit het assortiment van SKWshop. We bieden een breed scala aan oplossingen voor de rokende werknemer, van budget overkappingen tot op maat gemaakte overkappingen uit het hogere segment. 

Rookoverkapping Jena
De rookoverkapping Jena is een budget overkapping en verkrijgbaar in twee standaard afmetingen. Het frame is vervaardigd uit gegalvaniseerd staal met gelaste voetplaten voor montage op het maaiveld. Het standaard model heeft een afmeting van 1,50 x 1,50 meter en is voorzien van 2 hoogwaardige PVC platen, aan de zij- en achterkant. Als extra optie kan er gekozen worden voor de afdichting van nog een zijwand. Wanneer deze ruimte niet voldoende is kan er gekozen worden voor een XL uitvoering met een afmeting van 2.95 x 1.50 meter. Onderstaand de specificaties van deze overkapping. Vervaardigd uit gegalvaniseerd staalStandaard uitgerust met voetplaten Wanden vervaardigd uit hoogwaardig PVC 2 Vaste uitvoeringen, …