Doorgaan naar hoofdcontent

Een beetje bezorgd

Geachte heer Pechtold,

Ik als Nederlander ben een beetje bang

Een beetje bang omdat ik het gevoel heb dat we ons langzaam in een brandhaard beginnen te begeven dat Europa heet.

Een beetje bang omdat we in een Europa leven dat alsmaar grilliger wordt.

En echt niet alle mensen die moeite hebben met de vluchtelingenstroom zijn haatdragend meneer Pechtold.

Onze grootouders en overgrootouders hebben 70 jaar geleden gruwelijkheden moeten doorstaan.

Wij als kinderen en kleinkinderen hebben dit mee gekregen, er is ons wel eens verteld welke tragedies ze hebben mee gemaakt.

Ze hebben ons vast niet alles verteld want bij velen zat het te diep om het achterste van de tong te laten zien.

We hebben mee gekregen dat we moeten staan voor onze rechten, vrijheid en emancipatie, dat zit diepgeworteld, dat willen we niet kwijt.

De vreselijke dingen die destijds gebeurden, werden aangewakkerd door een persoon die vond dat bepaalde bevolkingsgroepen niet thuis hoorden in de omgeving waarin hij leefde.

Door de verhalen zijn we bang geworden om bevolkingsgroepen die een andere gedachtegang hebben dan wij, nog  weer toe te laten meneer Pechtold.

Dat wil derhalve niet zeggen dat we haatdragend zijn, maar we zijn ze blij dat de rust in ons land is wedergekeerd en dat we in harmonie kunnen samenleven.

Door het onbekende wat ons land binnen dringt worden we weer een beetje ongerust.

Bang dat we onze vrijheid moeten opgeven omdat er mensen zijn die niet kunnen leven met het idee dat we niet dezelfde ideologie omarmen.

Die willen dat wij deel uitmaken van de samenleving die zij voor ogen hebben.

Misschien meneer Pechtold is dat juist wel de reden van de toenemende populariteit van een partij als de PVV.

En lang niet iedereen die overstapt van uw partij, naar een partij als de PVV wil een bevolkingsgroep uitsluiten, laat staan verbannen.

Maar we zijn een beetje bang voor het onbekende, en we vinden het een prettig gevoel dat we daarin niet alleen staan, dat we onze zorgen kunnen uitspreken, zonder per se extreem te zijn.

Als u meneer Pechtold, alle negatieve feiten en argumenten ten aanzien van de vluchtelingen kan ontkrachten, dan heeft u in de peilingen van december misschien wel 37 zetels.

Als u ons kan overtuigen dat we nergens bang voor hoeven te zijn.

Want we willen niet dat bevolkingsgroepen tegenover elkaar komen te staan, we willen alleen maar vrede in veiligheid.

Een omgeving waarin iedereen gelijk is, mannen en vrouwen, ouderen en kinderen, gelovigen en niet gelovigen.

Een samenleving waarin iedereen mag geloven wat hij of zij wil, maar wel levend met de waarden en normen die we gewend zijn in ons mooie landje.

Een bezorgde groet,

Angelo Koops

Reacties

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Tribune bouw

Tribune
Het assortiment van SKWshop is zeer uitgebreid, voor veel producten op het gebied van sport, straat en recreatie kunt u bij ons terecht. In dit blog laat ik een paradepaardje naar voren komen. Namelijk onze tribunes. Gelijk van het begin af aan hebben we dit aangeboden. Alleen tussen het verkopen van een parkbank of een tribune zit nogal wat verschil. Geregeld krijgen we hier aanvragen voor maar voor iedere club is het een forse investering. Wanneer het idee ontstaat om dit te realiseren op een sportpark ga je niet over 1 nacht ijs. In november 2015 kregen we een aanvraag voor een tribune van atletiek vereniging THOR uit Roosendaal. Na het versturen van de offerte en vervolgens mail contact over en weer bleek dat de aanvraag serieus was en dat THOR er serieus oren naar had om met ons in zee te gaan. Een afspraak bij de club was het gevolg, er kwam een gesprek met het bestuur om te bespreken wat de mogelijkheden en voorwaarden wederzijds waren. Uiteindelijk kwamen we tot overe…

Kantoorunit kopen

Kantoorunits
Vrij nieuw in het assortiment van SKWshop zijn de kantoorunits. Deze zijn verkrijgbaar in volledig gelast constructies alsook demontabele units. Onderstaand worden een drietal mogelijkheden omschreven zodat u een duidelijk beeld krijgt van de mogelijkheden. Alle kantoorunits die bij ons verkrijgbaar zijn worden geproduceerd na opdracht, compleet naar wens van de klant.

Mobiele kantoorunit SMART Dit model unit is de ideale oplossing voor bedrijven en instelling waar het demontabel moet zijn. De kantoorunit wordt door uzelf samengesteld door een keuze te maken uit de verschillende modellen panelen. Deze hebben allen een vaste afmeting van een meter breed waardoor dit model onbeperkt is uit te breiden. Voor de afwerking van ieder paneel kan een keuze worden gemaakt uit onderstaande opties. Compleet gesloten paneelPaneel met de onderste helft gesloten, boven een dicht raamOnderste helft gesloten, bovenkant een kiepraam of schuifraamVolledig glaspaneel.Deurpaneel volledig gesl…

Overdekte fietsenstalling kopen?

Overdekte fietsenstalling
Het assortiment van SKWshop is zeer breed, vandaar dat we in een blog altijd een paar producten belichten waarvan wij vinden dat het extra aandacht verdient. Het doel is om door middel van zoekwoorden de positie in Google te verhogen. Deze keer beschrijf ik een aantal fietsenstallingen die de moeite waard zijn om te promoten. Dus bent u ge├»nteresseerd in en fietsoverkapping? Lees dan zeker verder. 
Fietsoverkapping Karin
De fietsenstalling Karin is een prima instapmodel wanneer u overweegt een overkapping aan te schaffen. Deze overkapping wordt geleverd in twee afmetingen en is onbeperkt uit te breiden met los te verkrijgen aanbouwdelen. Het standaard model is voorzien van een geraamte en golfplaten dak. Als extra optie kunt u kiezen om dit model te voorzien van een achterwand en eventueel zijwanden. De poten zijn voorzien van aangelast voetplaten waardoor deze makkelijk gemonteerd kan worden op het maaiveld.
Onderstaand de standaard verkrijgbare afmetingen: …