Doorgaan naar hoofdcontent

Johan " El Salvador " Cruijff

"

Johan “ El Salvador “ Cruijff 
                            
               

Op 5 april 1947 kwam hij ter wereld in het Burgerziekenhuis aan de Linneausstraat te Amsterdam, Johan Cruijff. Wat hij later teweeg zou brengen op de mondiale velden kon op dat moment nog niemand weten.

Zijn ouders bestierden een groentezaak waardoor hij samen met zijn broer een onbezorgde jeugd genoot. Helaas kwam er op 45 jarige leeftijd al een einde aan het leven van Manus, de vader van Johan overleed door een hartaanval. Voetbal was alles in zijn leven en vanaf die tijd nog meer, er bestond voor hem niets anders dan een bal, altijd op straat totdat de avond zijn intrede deed hoorden de buren hem een balletje trappen. Dat hij talent had stond buiten kijf, Johan bespeelde de bal op jonge leeftijd al op een manier de iedereen deed verwonderen.

Wat er later gebeurde weten we allemaal, mensen over de hele wereld weten wie Johan Cruijff is, een icoon, een levende legende. De Meer, Camp Nou en de Kuip, in ieder stadion bracht hij mensen in vervoering door zijn onnavolgbare acties. Hij had een basis aanleg waar de top van Nederland iedere dag keihard voor moet trainen, en zelfs dan komen ze nog niet in de buurt van de kwaliteit die Johan heeft. Er zijn vaak discussies over wie nou de beste voetballer van de wereld was, het is een discussie waar we het nooit over eens zullen worden, maar dat hij, El Salvador er 1 van is, daar bestaat geen twijfel over.

Niet alleen op het veld, ook daarbuiten was en is hij een man waarover altijd gesproken zal worden. Wanneer Johan werd geïnterviewd kwamen er one-liners van zijn tong rollen die iedereen deed verbazen. Iedereen kent er wel een, er zijn bundels uitgebracht met alleen maar uitspraken van Johan. Ook heeft hij zijn hele carrière buiten de velden een sigaret gerookt, hij was er onlosmakelijk mee verbondenen en maakte er zelfs reclame voor.

Dit sigaretje kon hem nu wel eens fataal worden. In 1991, inmiddels 24 jaar geleden kreeg hij een hartinfarct waarna hem werd geadviseerd te stoppen met roken. Johan deed dit direct en verruilde zijn sigaret voor een lolly. Ondanks zijn wilskracht destijds om te stoppen met roken heeft de tijd hem ingehaald. Onlangs kreeg hij de onverbiddelijke diagnose; lonkanker! Het nieuws is ingeslagen als een bom in de hele voetbalwereld en daarbuiten. Johan? Laat je ons nog 1 keer zien hoe goed je bent en ga je deze wedstrijd ook winnen? Of moet je toch gewisseld worden en ga je de velden, jouw Amsterdam en jouw Catalonië verruilen voor het hiernamaals?

Hoe dan ook, sterkte, het ga je goed en bedankt voor alles wat je de voetballiefhebbers over de hele wereld hebt gegeven.


Reacties

Populaire posts van deze blog

Kantoorunit kopen

Kantoorunits Vrij nieuw in het assortiment van SKWshop zijn de kantoorunits. Deze zijn verkrijgbaar in volledig gelast constructies alsook demontabele units. Onderstaand worden een drietal mogelijkheden omschreven zodat u een duidelijk beeld krijgt van de mogelijkheden. Alle kantoorunits die bij ons verkrijgbaar zijn worden geproduceerd na opdracht, compleet naar wens van de klant. Mobiele kantoorunit SMART Dit model unit is de ideale oplossing voor bedrijven en instelling waar het demontabel moet zijn. De kantoorunit wordt door uzelf samengesteld door een keuze te maken uit de verschillende modellen panelen. Deze hebben allen een vaste afmeting van een meter breed waardoor dit model onbeperkt is uit te breiden. Voor de afwerking van ieder paneel kan een keuze worden gemaakt uit onderstaande opties. Compleet gesloten paneel Paneel met de onderste helft gesloten, boven een dicht raam Onderste helft gesloten, bovenkant een kiepraam of schuifraam Volledig glaspaneel.

Voetbalkooi en calisthenics.

Top projecten. Wij van SKWshop waarderen iedere order enorm. Of het nu gaat om een handvol nethaken of een rookoverkapping, iedere klant is even belangrijk bij ons. Natuurlijk is het wel zo dat je af en toe een project krijgt waar je hart net iets sneller van gaat kloppen. Dit was het geval na de oplevering van een schitterende voetbalkooi bij vv Tricht en een calisthenics park voor de gemeente Groningen in de wijk Lewenborg. De kooi bij Tricht heeft net iets extra's omdat deze rondom is afgewerkt met reclame ophangsysteem en reclameborden. Het calisthenics park voor de gemeente Groningen is bijzonder omdat het voor ons het eerste bootcamp park is welke wij hebben mogen plaatsen, en dan ook nog eens uitgerekend in onze achtertuin. Mooier kan niet!! Pannakooi Tricht De pannakooi in Tricht is een schitterend project geworden, deze club heeft gekozen voor een voetbalkooi uit onze Premium serie. Nou is dit op zich geen hele bijzondere keus want het is ons meest verkochte

Rookabri kopen

Rookoverkappingen Deze ronde laat ik u kennis maken met rookoverkappingen uit het assortiment van SKWshop. We bieden een breed scala aan oplossingen voor de rokende werknemer, van budget overkappingen tot op maat gemaakte overkappingen uit het hogere segment.  Rookoverkapping Jena De rookoverkapping Jena is een budget overkapping en verkrijgbaar in twee standaard afmetingen. Het frame is vervaardigd uit gegalvaniseerd staal met gelaste voetplaten voor montage op het maaiveld. Het standaard model heeft een afmeting van 1,50 x 1,50 meter en is voorzien van 2 hoogwaardige PVC platen, aan de zij- en achterkant. Als extra optie kan er gekozen worden voor de afdichting van nog een zijwand. Wanneer deze ruimte niet voldoende is kan er gekozen worden voor een XL uitvoering met een afmeting van 2.95 x 1.50 meter. Onderstaand de specificaties van deze overkapping. Vervaardigd uit gegalvaniseerd staal Standaard uitgerust met voetplaten  Wanden vervaardigd uit hoogwaardig