Doorgaan naar hoofdcontent

Hielenlikker


De column die u nu leest is inmiddels de vijfde, iedere woensdag publiceer ik er één. De reden dat ik het doe is omdat ik het simpelweg leuk vind, tot nu toe zijn de reacties overwegend positief. Een leuke bijkomstigheid.

Het doel van een column is volgens mij mensen raken, op welke manier dan ook. Een column wordt gelezen omdat de lezer ontroerd wil worden, aan het lachen gemaakt wil worden, boos of geshockeerd wil worden. Het mag rode wangen of plaatsvervangende schaamte opleveren. Het is de visie van de columnist en de lezer heeft het er maar mee te doen. Er zijn weinig columnisten die emotie bij mij los maken. Het is vaak doorsnee gelul, als ik de eerste zin heb gelezen weet ik meestal wel hoe de laatste gaat eindigen. Een lap tekst die sociaal geaccepteerd is, op de tenen lopend schrijven omdat er geen enkel individu zich gekwetst mag voelen.

En dat is nou precies wat ik anders wilde doen. Zeggen waar het op staat, en ja dan kan het een keer gebeuren dat je bij een lezer de verkeerde snaar raakt. Helaas voor desbetreffende lezer. Gisteren had ik de column voor vandaag al af, het onderwerp was de hashtag Metoo, het ging over 1 geval in het bijzonder. Ik tikte als een bezetene op het toetsenbord, er zat mijn inziens alles in. Sarcasme, humor maar ook zeker een serieuze ondertoon. Ik voelde aan alles dat dit precies was wat veel meer mensen dachten, dat ik de juiste toon te pakken had. Heerlijk! Omdat ik er zelf razend enthousiast van werd liet ik het gelijk aan iemand lezen die dicht bij me staat. Ik kon niet wachten tot woensdag, iemand moest het alvast lezen!
Eenmaal uitgelezen gooide de lezer m'n tablet aan de kant en keek me aan met een dodelijke blik. Walgelijk! Smakeloos! Wie dacht ik wel niet te zijn om over dit onderwerp een mening te geven terwijl ik er mijlenver vanaf stond? Ik was niet goed bij m'n hoofd. Schoorvoetend en behoorlijk geschrokken kwam ik met een aantal tegenargumenten maar de persoon in kwestie was niet te vermurwen. Hoe haalde ik het in m'n hoofd om dit onderwerp met sarcasme aan te snijden en openlijk te delen?

Door de tirade besloot ik om de column waar ik zelf een gat van in de lucht sprong niet te publiceren. Te gevoelig voor de mening van een ander, in dit geval nog maar één. Ook ik heb dus niet de ballen om schijt te hebben aan wat de maatschappij toelaatbaar vindt. En juist dat is een karaktereigenschap die je moet bezitten om in welke branche dan ook de top te bereiken. Ik heb de keutel ingetrokken. Vanaf vandaag heb ik me eveneens aangesloten bij het legioen der hielenlikkers, meepraters, vleiers en onderdanen van deze maatschappij. Hopelijk herpak ik me de komende dagen en durf ik de column volgende week alsnog te plaatsen.

#Metoo

Reacties

Populaire posts van deze blog

Rookabri kopen

Rookoverkappingen
Deze ronde laat ik u kennis maken met rookoverkappingen uit het assortiment van SKWshop. We bieden een breed scala aan oplossingen voor de rokende werknemer, van budget overkappingen tot op maat gemaakte overkappingen uit het hogere segment. 

Rookoverkapping Jena
De rookoverkapping Jena is een budget overkapping en verkrijgbaar in twee standaard afmetingen. Het frame is vervaardigd uit gegalvaniseerd staal met gelaste voetplaten voor montage op het maaiveld. Het standaard model heeft een afmeting van 1,50 x 1,50 meter en is voorzien van 2 hoogwaardige PVC platen, aan de zij- en achterkant. Als extra optie kan er gekozen worden voor de afdichting van nog een zijwand. Wanneer deze ruimte niet voldoende is kan er gekozen worden voor een XL uitvoering met een afmeting van 2.95 x 1.50 meter. Onderstaand de specificaties van deze overkapping. Vervaardigd uit gegalvaniseerd staalStandaard uitgerust met voetplaten Wanden vervaardigd uit hoogwaardig PVC 2 Vaste uitvoeringen, …

Pupillenvoetbal op de schop

Nieuwe wedstrijdvormen
Dit seizoen is het eerste seizoen dat ik actief ben als jeugdtrainer, dit zal ook gelijk het laatste seizoen zijn met de traditionele indeling voor de jeugd. Waar het vroeger F tm A junioren waren is het inmiddels al JO 9 ( voorheen F junioren ) tm JO 19 ( voorheen A junioren ). Vanaf volgend seizoen gaat dat nogmaals veranderen, vanaf dan krijgt ieder levensjaar, vanaf hun 5de tot de12de een aparte wedstrijdvorm. Daar waar de "specialisten" van de KNVB lyrisch zijn ben ik vooral sceptisch. Volgens het nieuwe model krijgen kinderen volgens de werkgroep meer balbezit en kunnen zo vaker scoren
De allerkleinsten, jeugd onder de 6 jaar beginnen met een spelvorm van 2 tegen 2. Hebben ze er wel over nagedacht wat er gebeurt als topspeler van team A tegen Pietertje van team B speelt in deze vorm? Pietertje krijgt helemaal geen balbezit en binnen 10 minuten 15 doelpunten om de oren. Gevolg; Pietertje zit binnen de kortste keren huilend aan de zijlijn en hangt…

Dader of slachtoffer

De grootste storm aangaande de openbaringen rondom de hashtag Metoo zijn inmiddels gaan liggen. Het heeft onmiskenbaar oude wonden opengescheurd bij slachtoffers, mensen opnieuw in vertwijfeling gebracht of erger nog, wederom ondergedompeld in verdriet. Oud zeer wat opnieuw boven is komen drijven, gebeurtenissen die lang lagen verstopt onder een deken van schaamte en machteloosheid. Verschrikkelijk. Alhoewel er ook vrouwen waren die vonden dat hun een kras in de ziel was geleverd door een bouwvakker de vanaf de steiger naar mevrouw in kwestie floot. De eerlijkheid gebied me te zeggen dat ik voor deze groep minder empathie kan opbrengen. Sommige mensen doen het lijken alsof de #MeToo beweging een bevoorrechte club is waar je per se bij moet horen. Er is bij mij een geval uitgesprongen, namelijk de man die het nodig vond om zijn belager van hetzelfde geslacht in de media aan de schandpaal te nagelen in plaats van eerst het recht te laten spreken op de plek waar het hoort. Namelijk Jell…