Doorgaan naar hoofdcontent

Hielenlikker


De column die u nu leest is inmiddels de vijfde, iedere woensdag publiceer ik er één. De reden dat ik het doe is omdat ik het simpelweg leuk vind, tot nu toe zijn de reacties overwegend positief. Een leuke bijkomstigheid.

Het doel van een column is volgens mij mensen raken, op welke manier dan ook. Een column wordt gelezen omdat de lezer ontroerd wil worden, aan het lachen gemaakt wil worden, boos of geshockeerd wil worden. Het mag rode wangen of plaatsvervangende schaamte opleveren. Het is de visie van de columnist en de lezer heeft het er maar mee te doen. Er zijn weinig columnisten die emotie bij mij los maken. Het is vaak doorsnee gelul, als ik de eerste zin heb gelezen weet ik meestal wel hoe de laatste gaat eindigen. Een lap tekst die sociaal geaccepteerd is, op de tenen lopend schrijven omdat er geen enkel individu zich gekwetst mag voelen.

En dat is nou precies wat ik anders wilde doen. Zeggen waar het op staat, en ja dan kan het een keer gebeuren dat je bij een lezer de verkeerde snaar raakt. Helaas voor desbetreffende lezer. Gisteren had ik de column voor vandaag al af, het onderwerp was de hashtag Metoo, het ging over 1 geval in het bijzonder. Ik tikte als een bezetene op het toetsenbord, er zat mijn inziens alles in. Sarcasme, humor maar ook zeker een serieuze ondertoon. Ik voelde aan alles dat dit precies was wat veel meer mensen dachten, dat ik de juiste toon te pakken had. Heerlijk! Omdat ik er zelf razend enthousiast van werd liet ik het gelijk aan iemand lezen die dicht bij me staat. Ik kon niet wachten tot woensdag, iemand moest het alvast lezen!
Eenmaal uitgelezen gooide de lezer m'n tablet aan de kant en keek me aan met een dodelijke blik. Walgelijk! Smakeloos! Wie dacht ik wel niet te zijn om over dit onderwerp een mening te geven terwijl ik er mijlenver vanaf stond? Ik was niet goed bij m'n hoofd. Schoorvoetend en behoorlijk geschrokken kwam ik met een aantal tegenargumenten maar de persoon in kwestie was niet te vermurwen. Hoe haalde ik het in m'n hoofd om dit onderwerp met sarcasme aan te snijden en openlijk te delen?

Door de tirade besloot ik om de column waar ik zelf een gat van in de lucht sprong niet te publiceren. Te gevoelig voor de mening van een ander, in dit geval nog maar één. Ook ik heb dus niet de ballen om schijt te hebben aan wat de maatschappij toelaatbaar vindt. En juist dat is een karaktereigenschap die je moet bezitten om in welke branche dan ook de top te bereiken. Ik heb de keutel ingetrokken. Vanaf vandaag heb ik me eveneens aangesloten bij het legioen der hielenlikkers, meepraters, vleiers en onderdanen van deze maatschappij. Hopelijk herpak ik me de komende dagen en durf ik de column volgende week alsnog te plaatsen.

#Metoo

Reacties

Populaire posts van deze blog

Tribune bouw

Tribune
Het assortiment van SKWshop is zeer uitgebreid, voor veel producten op het gebied van sport, straat en recreatie kunt u bij ons terecht. In dit blog laat ik een paradepaardje naar voren komen. Namelijk onze tribunes. Gelijk van het begin af aan hebben we dit aangeboden. Alleen tussen het verkopen van een parkbank of een tribune zit nogal wat verschil. Geregeld krijgen we hier aanvragen voor maar voor iedere club is het een forse investering. Wanneer het idee ontstaat om dit te realiseren op een sportpark ga je niet over 1 nacht ijs. In november 2015 kregen we een aanvraag voor een tribune van atletiek vereniging THOR uit Roosendaal. Na het versturen van de offerte en vervolgens mail contact over en weer bleek dat de aanvraag serieus was en dat THOR er serieus oren naar had om met ons in zee te gaan. Een afspraak bij de club was het gevolg, er kwam een gesprek met het bestuur om te bespreken wat de mogelijkheden en voorwaarden wederzijds waren. Uiteindelijk kwamen we tot overe…

Kantoorunit kopen

Kantoorunits
Vrij nieuw in het assortiment van SKWshop zijn de kantoorunits. Deze zijn verkrijgbaar in volledig gelast constructies alsook demontabele units. Onderstaand worden een drietal mogelijkheden omschreven zodat u een duidelijk beeld krijgt van de mogelijkheden. Alle kantoorunits die bij ons verkrijgbaar zijn worden geproduceerd na opdracht, compleet naar wens van de klant.

Mobiele kantoorunit SMART Dit model unit is de ideale oplossing voor bedrijven en instelling waar het demontabel moet zijn. De kantoorunit wordt door uzelf samengesteld door een keuze te maken uit de verschillende modellen panelen. Deze hebben allen een vaste afmeting van een meter breed waardoor dit model onbeperkt is uit te breiden. Voor de afwerking van ieder paneel kan een keuze worden gemaakt uit onderstaande opties. Compleet gesloten paneelPaneel met de onderste helft gesloten, boven een dicht raamOnderste helft gesloten, bovenkant een kiepraam of schuifraamVolledig glaspaneel.Deurpaneel volledig gesl…

Overdekte fietsenstalling kopen?

Overdekte fietsenstalling
Het assortiment van SKWshop is zeer breed, vandaar dat we in een blog altijd een paar producten belichten waarvan wij vinden dat het extra aandacht verdient. Het doel is om door middel van zoekwoorden de positie in Google te verhogen. Deze keer beschrijf ik een aantal fietsenstallingen die de moeite waard zijn om te promoten. Dus bent u geïnteresseerd in en fietsoverkapping? Lees dan zeker verder. 
Fietsoverkapping Karin
De fietsenstalling Karin is een prima instapmodel wanneer u overweegt een overkapping aan te schaffen. Deze overkapping wordt geleverd in twee afmetingen en is onbeperkt uit te breiden met los te verkrijgen aanbouwdelen. Het standaard model is voorzien van een geraamte en golfplaten dak. Als extra optie kunt u kiezen om dit model te voorzien van een achterwand en eventueel zijwanden. De poten zijn voorzien van aangelast voetplaten waardoor deze makkelijk gemonteerd kan worden op het maaiveld.
Onderstaand de standaard verkrijgbare afmetingen: …