Doorgaan naar hoofdcontent

Somberman


Wekelijks schrijft Remco Campert een kort verhaal in de Volkskrant over Somberman, een fictief persoon die eeuwig moppert en geen enkele kleur in zijn leven ziet. Wanneer Somberman een hele goede dag heeft is het grijs, echter is dit sporadisch, meestal is het zwart. Hij ziet er tegenop om        's ochtends op te staan, vindt het niet leuk om mensen te ontmoeten en is het liefst alleen. Eigenlijk wil Somberman helemaal niet leven. Wanneer het hard waait, d...e regen tegen zijn ramen klettert en er geen mens op straat is voelt hij zich het prettigst. Dus eigenlijk houdt hij daar ook niet van. Ondanks de tragedie die er vanaf druipt is het een kostelijk stukje om te lezen, ik kijk er iedere week weer naar uit.

Bij mij om de hoek woonde een stel, wat oudere mensen. Ik zeg woonde want afgelopen week is er een helft van het paar weg gevallen. Voor een jaar terug zag ik ze nog geregeld samen het huis uit wandelen, een biertje halen bij het café op de hoek. Het café waar ik ook wekelijks kom en wanneer ze er waren contact had met het stel. Soms was het kort en grappig maar het kwam ook wel eens voor dat ze hun levensverhaal met me deelden, verdrietig. Het verdiet uit het verleden was zwaar maar dragelijk, ze hadden elkaar immers nog en dikwijls de grootste lol. Het spatte er vanaf dat ze al jaren samen en onafscheidelijk waren. Vaak was een blik van de één genoeg om de ander te laten zwijgen, of lachen. Totdat afgelopen jaar ziekte toesloeg bij de vrouwelijke helft waardoor aftakeling onafwendbaar was geworden en we haar alsmaar minder zagen. Het trok een zware wissel op haar lijf, dat helaas afgelopen week na een laatste zucht de geest gaf. Op het moment dat de vrouw stierf kwam Somberman tot leven, zonder dat Remco Campert het weet.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Kantoorunit kopen

Kantoorunits Vrij nieuw in het assortiment van SKWshop zijn de kantoorunits. Deze zijn verkrijgbaar in volledig gelast constructies alsook demontabele units. Onderstaand worden een drietal mogelijkheden omschreven zodat u een duidelijk beeld krijgt van de mogelijkheden. Alle kantoorunits die bij ons verkrijgbaar zijn worden geproduceerd na opdracht, compleet naar wens van de klant. Mobiele kantoorunit SMART Dit model unit is de ideale oplossing voor bedrijven en instelling waar het demontabel moet zijn. De kantoorunit wordt door uzelf samengesteld door een keuze te maken uit de verschillende modellen panelen. Deze hebben allen een vaste afmeting van een meter breed waardoor dit model onbeperkt is uit te breiden. Voor de afwerking van ieder paneel kan een keuze worden gemaakt uit onderstaande opties. Compleet gesloten paneel Paneel met de onderste helft gesloten, boven een dicht raam Onderste helft gesloten, bovenkant een kiepraam of schuifraam Volledig glaspaneel.

Voetbalkooi en calisthenics.

Top projecten. Wij van SKWshop waarderen iedere order enorm. Of het nu gaat om een handvol nethaken of een rookoverkapping, iedere klant is even belangrijk bij ons. Natuurlijk is het wel zo dat je af en toe een project krijgt waar je hart net iets sneller van gaat kloppen. Dit was het geval na de oplevering van een schitterende voetbalkooi bij vv Tricht en een calisthenics park voor de gemeente Groningen in de wijk Lewenborg. De kooi bij Tricht heeft net iets extra's omdat deze rondom is afgewerkt met reclame ophangsysteem en reclameborden. Het calisthenics park voor de gemeente Groningen is bijzonder omdat het voor ons het eerste bootcamp park is welke wij hebben mogen plaatsen, en dan ook nog eens uitgerekend in onze achtertuin. Mooier kan niet!! Pannakooi Tricht De pannakooi in Tricht is een schitterend project geworden, deze club heeft gekozen voor een voetbalkooi uit onze Premium serie. Nou is dit op zich geen hele bijzondere keus want het is ons meest verkochte

Rookabri kopen

Rookoverkappingen Deze ronde laat ik u kennis maken met rookoverkappingen uit het assortiment van SKWshop. We bieden een breed scala aan oplossingen voor de rokende werknemer, van budget overkappingen tot op maat gemaakte overkappingen uit het hogere segment.  Rookoverkapping Jena De rookoverkapping Jena is een budget overkapping en verkrijgbaar in twee standaard afmetingen. Het frame is vervaardigd uit gegalvaniseerd staal met gelaste voetplaten voor montage op het maaiveld. Het standaard model heeft een afmeting van 1,50 x 1,50 meter en is voorzien van 2 hoogwaardige PVC platen, aan de zij- en achterkant. Als extra optie kan er gekozen worden voor de afdichting van nog een zijwand. Wanneer deze ruimte niet voldoende is kan er gekozen worden voor een XL uitvoering met een afmeting van 2.95 x 1.50 meter. Onderstaand de specificaties van deze overkapping. Vervaardigd uit gegalvaniseerd staal Standaard uitgerust met voetplaten  Wanden vervaardigd uit hoogwaardig